- Kategoria: Ruokatietoa
Näin maustat yrteillä
Yrttejä on helppo kasvattaa itse, joko siemenistä tai valmiista taimista. Chiliä voit poimia omalta ikkunalaudaltasi koko ensi talven lämmittämään ruokien makuja, kun istutat ostetun chilin siemenet nyt. Tämä yksilö on vuosi sitten punaisen chilin siemenestä kasvatettu. Yhdestä chilistä saa ikkunalaudallisen, punaiseksi ne muuttuvat vasta aivan kypsinä, mutta sopivat ruokaan jo vihreinä.
Tarkista yrttien sopivuus lihalle, kanalle ja kanalle, niin onnistut varmasti. Samat ohjeet pätevät niin tuoreille kuin kuivatuillekin yrteille.
Liharuoka
Naudanliha: rosmariini, rakuuna, timjami, kirveli ja persilja
Sianliha: oregano, salvia, timjami, rakuuna, sitruunamelissa ja basilika
Jauheliha: meirami, timjami, oregano, basilika ja sitruunamelissa
Lammas: salvia, basilika, timjami, rakuuna, rosmariini ja minttu
Poro ja riista: salvia, timjami, rakuuna, rosmariini ja basilika
Linnut: basilika, sitruunamelissa, rakuuna, rosmariini ja persilja
Kalaruoka
Lohikalat: basilika, tilli, kirveli, rakuuna ja sitruunamelissa
Silakka: meirami, timjami, oregano, kirveli ja salvia
Silli: salvia, rosmariini, timjami, kynteli, meirami ja oregano
Äyriäiset: timjami, basilika, sitruunamelissa, tilli ja persilja
Kasvisruoka
Tomaatti: basilika, salvia, timjami, rakuuna, oregano ja korianteri
Kurkku: kirveli, kynteli, meirami, fenkoli ja tilli
Paprika: oregano, timjami, meirami, salvia ja kynteli
Kaali: meirami, kynteli, timjami, salvia, lipstikka, kirveli, sitruunamelissa, kumina ja korianteri
Kukkakaali: oregano, rakuuna, sitruunamelissa, minttu ja kirveli
Punajuuri: salvia, timjami, iisoppi ja kynteli
Lanttu ja nauris: kynteli, salvia, meirami ja kirveli
Pavut ja herneet: basilika, timjami, kynteli, rakuuna ja rosmariini
Leipomiseen
Fenkoli, kirveli, sitruunamelissa ja minttu
Vinkki: Kokeile pestoa. Mausta ruoka vain pippurilla ja suolalla. Hienonna raaka-aineisiin sopivista tuoreista yrteistä ja pinjansiemenistä pesto ja tarjoa se erikseen.
Kommentit