Menu
A+ A A-
  • Kategoria: Uutiset

101 lihapullaa ja hävikin torjuntaa

lihapullat pizzatAjoittain tulee innostus pitää lihapullatalkoot. Tällä kertaa vuorossa oli riistalihapullat ja niitä syntyi kilon jauhelihasta 101 kappaletta. Yksi vieri salaa lattialle, josta koira sen nappasi, viisi hävisi kokin suuhun, mutta lopputuloksena silti hulppeat 95 kpl. Niistä suurin osa meni pakkaseen, koska niitä on todella nopea sulattaa.

Riistalihapullien resepti syntyi rennosti kokeilemalla. Käytin osittain naudanjauhelihaa, koska pelkästä riistajauhelihasta tulee helposti kuivia lihapullia.

Näillä syntyy kunnon pullat: 500 g hirven jauhelihaa, 500 g luomunaudanlihaa, 2 dl korppujauhoja, n. 1,5 dl maitoa ja 1 kananmuna. Mausteiksi varovasti suolaa, reilusti soijaa, hieman worchesterchire-kastiketta sekä mustapippuria ja oreganoa. Näppituntumalla kannattaa edetä ja laittaa nestettä vähitellen vielä lisää, jos tuntuu ettei taikinasta ole helppo pyörittää hyvin koossa pysyviä lihapullia. Toinen vinkki on paistaa koekappale, josta voi maistella onko mausteet kohdallaan. Vinkki! Muista malttaa paistaa ensin pullan "toinen puoli", käännä varovasti ja anna taas paistua, vasta sen jälkeen voit käännellä pullia paistinpannua ravistelemalla, ilman että niiden rakenne hajoaa.

Samalla hävisi ylijäänyt bolognesekastike tortillalettujen päälle. Niistä syntyi hyvä pizzapaistos.

Käy tykkäämässä meitä Facebookissa, niin saat vinkit aina heti tuoreeltaan. Helppo tapa säästää rahaa ja syödä hyvin. Löydät meidät myösTwitteristäPinterestistäGoogle+ -sivuilta ja Instagramista.  #ruoka ja juoma.

Evstekysely END-->