Menu
A+ A A-

Kaupan porkkanalaatikko ja muut paremmaksi

Joululaatikot hkJos teet joulun laatikot itse, on se hatunnoston arvoinen teko. Itsekin olen pariin kertaan niitä harjoitellut, pakkohan se oli kokeilla, mutta sen jälkeen käyttänyt aina kaupan laatikoita. Tosin kaikki eivät laatikoita ehkä edes arvaa ostetuiksi, jos teet niille nämä pienet parannukset.

Ohje kaupan porkkana-, lanttu- ja perunalaatikon parantamiseksi

Tee näin:

Kaupan laatikot ovat varovaisesti maustettuja ja siksi porkkana- ja perunalaatikkoon kannattaa lisätä muskottipähkinää. Lisää sitä vain veitsenkärjellinen ja maista, sillä muskotti on yllättävän voimakas mauste. Lanttulaatikkoon sopii valkopippuri ja ripaus voita, myös siirappi antaa ihanaa makeutta. Myös valkopippuria voi halutessaan lisätä.

Sekoita kulhossa, lisää laatikkomassa uunifoliolaatikoihin tai mieluiten omiin uunivuokiin. Muotoile laatikon pinta siistiksi, esimerkiksi lainekuvioksi, ripottele päälle varovaisesti korppujauhoja ja halutessasi pari nokaretta voita (voin voi hyvin jättää poiskin).

Paista laatikoita 150-175 asteessa sen verran, että pinta saa kauniin pinnan.

Muista, että laatikoita tulee usein varattua yltäkylläisesti. Jos pöydässä on paljon herkkuja, ei niitä usein oteta kuin yksi lusikallinen per annos per ruokailija.

Kuva: HK

Evstekysely END-->