Menu
A+ A A-

Kinkulle ja lihalle herkullinen konjakkikastike

Tämä resepti kehitettiin vuosia sitten ja tätä kastiketta löytyy aina joulupöydästämme ja usein myös herkullisten pihvien kera ympäri vuoden. Kastikkeen tekeminen on helppoa, vaikka maun perusteella sen oletetaan olevan oikea kokin taidonnäyte. Hsss, ota tästä oma salainen reseptisi. Tästä annoksesta syntyy aika suuri annos kastiketta, puolita resepti jos syöjiä ei ole kovin monta.

Tarvitset:

2 dl purkki kastikepohja, esim. Portin demi glace
1/2 lihaliemikuutio
reilu 1 rkl kokonaisia rosepippureita (rose sopii jouluna, pihvien kastikkeen mausteeksi sopii esim. viherpippurit)
pieni loraus konjakkia
1 dl kuohukermaa
(mustapippuria)

Tee näin:

1. Keitä noin 2-3 dl vettä ja liuota siihen vajaa puolikas lihaliemikuutio.

2. Laita toiseen kattilaan demi glace -paketin sisältö ja kuumenna välillä sekoittaen. Lisää noin 2 dl lihalientä toisesta kattilasta sekä rose- tai viherpippurit.

3. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä pitkään, vähintään puoli tuntia. Anna kastikkeen redusoitua eli se kiehuessaan keittyy kasaan ja sen maku tulee intensiiviseksi. Lisää hieman lihalientä, jos kastike pääsee kuivahtamaan liikaa.

4. Lisää konjakki ja noin 1 dl kermaa. Keitä vielä noin 10 minuuttia hiljaisella lämmöllä välillä sekoittaen pohjaa myöten. Kiehuessa konjakin alkoholi kiehuu pois. Varo ettei kastike tässä vaiheessa kiehu yli. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman mustapippuria rouheena.

5. Siirrä kauniiseen kastikekulhoon ja tarjoile lämpimänä. Kastike säilyy hyvin jääkaapissa 2-3 päivää ja se on nopea lämmittää ruokailijoita varten uudestaan. Jos tiedät heti ettei kaikki kastike mene kerralla, siirrä osa kastikkeesta heti jääkaappiin odottamaan.

Evstekysely END-->