Menu
A+ A A-

Joulukinkun paisto-ohje ja konjakkikastike

Joulukinkku HKKinkun paistaminen sujuu, kun on muistanut sulattaa kinkun ajoissa, varustautunut paistomittarilla ja kinkunpaistopussilla. Kuorrutukseen tarvitaan lisäksi sinappia, korppujauhoja ja halutessa neilikoita koristeeksi.

On makuasia paistaako kinkun vanhaan tapaan yöllä vaiko vasta aattopäivänä. Mikäli paistat aattona, muista aloittaa ajoissa, jotta herkku ehtii juhlapöytään. Aattona paistettu kinkku myös säilyy pidempään, koska siltä jää yksi huoneenlämpöiseksi lämpeneminen väliin. 

Tarvitset:

luullinen tai luuton kinkku tai kinkkurulla
sinappia
korppujauhoja
neilikoita (löytyy maustehyllyköstä)

Tee näin:

1. Sulata kinkku, ohjeet löytyvät aina kinkun kyljestä tai kysy kauppiaalta.

2. Tarkista, että paistomittari toimii. Upota sen kärki kiehuvaan veteen, jos mittari näyttää n. 100 astetta, on se kunnossa.

4. Lämmitä uuni 90-120 asteen lämpöiseksi ja laita sillävälin kinkku paistopussiin, sulje pussi ja paina paistomittari pussin läpi viistosti siten, että sen kärki osuu lihan keskikohtaan.

5. Lisää laidallisen uunipellin päälle uuniritilä ja laita kinkku sen päälle silavapuoli ylöspäin.

6. Kun kinkkumittari näyttää 77 astetta, on kinkku mehukas. Mikäli haluat täysin kypsän kinkun, paista kunnes mittari näyttää 82 astetta.

7. Poista silava kinkun päältä veitsellä viiltämällä, laita se kulhossa, pellillä tai muovipussissa ulos jäähtymään. Jäähdyttyään se on valmis roskiin heitettäväksi.

8. Sivele kinkun pinta kauttaaltaan sinapilla ja ripottele päälle korppujauhoja.

9. Kuumenna uuni 250-asteiseksi ja paista kinkkua sen verran, että sen kuorrutepinta saa kauniin värin. Viimeistele kinkku pistelemällä siihen neilikoita tasavälein tai haluamaasi kuvioon.

Vinkki! Kinkusta valuneesta liemestä saa kastikkeen lisäämällä siihen omenasosetta ja maustamalla sinapilla ja esimerkiksi inkiväärillä. Hieman paremman kastikkeen, Ruokamenojen oman konjakkikastikkeen reseptin löydät täältä.

Kuva: HK

Evstekysely END-->