Menu
A+ A A-

Mustikkapiirakka kermaviilitäytteellä

mustikkapiirakka kermaviilitäytteelläHelppo, nopea ja herkullinen. Eli loistava ratkaisu silloin, kun makeannälkä tai vieraat yllättävät.

 

Tarvitset:

100 g leivontamargariinia

3/4 dl sokeria

1 kananmuna

1 tl leivinjauhetta

2,5 dl vehnäjauhoja

 

Täytteeseen:

200 g mustikoita tai muita marjoja/hedelmiä

2 dl kermaviiliä (1 purkki)

1 kananmuna

1 tl vanilliinisokeria

1/2 dl sokeria

 

Tee näin:

1. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vispilällä.

2. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin, lisää loput ainekset ja sekoita nopeasti tasaiseksi ryynimäiseksi taikinaksi.

3. Voitele matala paistovuoka margariinilla tai öljyllä ja painele taikina sen pohjalle ja noin 2 cm korkuisiksi reunoiksi. Jauhottamalla kädet, onnistuu levittäminen helpommin.

4. Jos mustikat ovat pakasteesta, lisää niiden joukkoon 1 kukkurallinen ruokalusikallinen perunajauhoja. Se sitoo kosteutta marjojen sulaessa.

5. Sekoita kermaviili, kananmuna, vanilliinisokeri ja sokeri keskenään ja levitä se tasaisesti piirakan päälle.

6. Paista uunin alatasossa 200 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä ja nauti!

Kommentit  

 
0 #1 MoiGuest 12.09.2013 14:34
:-) ihan kiva
Ilmoita ylläpidolle
 
Evstekysely END-->