Menu
A+ A A-

Kesäiset silakkapihvit

Silakkapihvit maistuvat taivaallisilta, kunhan niitä ei kolmea päivää pidempään tarvitse syödä. Pakastettuina ne menettävät rapeutta ja rakenne muuttuu vetiseksi, joten huomioi tämä menekissä.

Tarjoa ensimmäisenä päivänä pihvit perunamuusin tai keitettyjen perunoiden kanssa. Seuraavana päivänä sama maistuu hyvältä lämmitettynä. Evääksi tai kolmannen välipalaksi pihvit maistuvat uskomattoman hyviltä ruisleivän päällä tarjottuna.

Tarvitset:

600 g silakkafileitä (tai puhdista ja fileoi peratut kalat itse)
1-1 1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 dl ruiskorppujauhoja
1 kpl punasipulia
Dijon-sinappia (purkillinen riittää puoleksi vuodeksi ja sopii moneen maustamiseen)

Marinadi:
1 dl valkoviinietikkaa
1 dl sokeria
2 dl vettä
suolaa
2 tl rosepippureita
3/4 dl silputtua ruohosipulia
6 retiisiä

1. Sekoita marinadi-ainekset ja sekoita kunnes sokeri sulaa nesteeseen.

2. Lisää puhdistetut ja huuhdotut (tarvittaessa myös talouspaperilla kuivatut) silakkafileet marinadiin. Anna maustua viileässä noin 2 tuntia.

3. Sekoita korppujauhojen sekaan suola ja mustapippuri.

4. Silppua punasipuli pieneksi silpuksi.

5. Nosta silakkafile marinadista. Sivele sen sisäpuolelle (eli lihapuolelle) ohuesti Dijon-sinappia ja ripota päälle hieman silputtua punasipulia.

6. Nosta toinen silakkafile edellisen päälle nahkapuoli ylöspäin.

7. Pyöritä silakkapihvi ympäriinsä korppujauhoseoksessa.

8. Sulata nokare voita (mieluiten suolatonta voita) paistinpannussa.

9. Paista silakkapihvit kummaltakin puolelta keskilämmössä kauniin kullanruskeaksi.

Vinkki: syö kalaa 2-3 kertaa viikossa erityisesti talvikuukausina. Muista syödä vaihdellen eri kalalajeja.

Evstekysely END-->