Menu
A+ A A-

Terveellisemmät keksit

karpalokeksit_FazerTavallista terveellisemmät keksit herkutteluun,

joita voi syödä hyvällä omallatunnolla. Tee isompi satsi kerralla ja pakasta. Laita keksikerroksien väliin pala leivinpaperia, niin voit poimia niitä pakkasesta muutama keksi kerrallaan.

 

Tarvitset:
1 dl hienoa sokeria
1 dl ruskeaa sokeria
1/4 tl suolaa
100 g huoneenlämmössä pehmennyttä voita
1 dl oliiviöljyä (voit korvata osan öljystä omenahillolla)
1 tl vanilliinisokeria
1 kananmuna
5 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 tl soodaa
1.5 dl suklaamurusia, tai esim. kuivattuja karpaloita tai mustikoita

Tee näin:
1. Sekoita sokeri, vanilliinisokeri, suola, pehmennyt voi ja öljy sähkövatkaimella kulhossa. Lisää kananmuna hiljaisella teholla sekoittaen tasaiseksi.

2. Lisää jauhot ja sooda, sekoita kunnes seos on tasainen. Lisää keksien mauste eli suklaa tai marjat varovaisesti sekoittaen joukkoon.

3. Nostele lusikalla pieniä kekoja leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Jätä keksien varaa niiden uunissa tapahtuvaa laajenemista varten.

4. Paista keksejä 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.

Vinkki. Esimerkiksi Sunnuntaisarjaan on tullut myyntiin nyt täysjyvävehnäjauhoja, jotka ovat huomattavasti terveellisempiä kuin valkoiset vehnäjauhot. Ne sopivat sekä suolaisiin että makeisiin herkkuihin.

Katso myös Fazerin karpalokeksien ohjeet (kuvassa) täältä.

Evstekysely END-->