Menu
A+ A A-

Marja-, omena- tai raparperipiirakka jogurttitäytteellä

mustikkapiirakka kermaviilitäytteelläTällä reseptillä valmistuu herkullinen ja salaa hieman terveellisempi piirakka niin marjoista, omenoista kuin raparperista. Täytteeseen antaa mehukkuutta jogurtti. Raparperipiirakassa se on kätevä lisä, sillä raparperin kanssa tulisi aina nauttia maitotuotteita. Kyseessä on pitkän kehittelyn tulos, johon yhdistyy mummon vanha resepti, sesongin tuotteet ja terveellinen jogurtti.

Tarvitset:

1 dl maustamatonta jogurttia
50 g voita
3 dl vehnäjauhoja
pieni ripaus suolaa

Täytteeseen:
2 dl maustamatonta jogurttia
300 g raparperia pilkottuna (tai omenaa tai marjoja)
3/4 dl sokeria
1 tl kardemummaa (ei välttämätön)
1 rkl Maizena-suurustetta
2 tl vaniljasokeria
halutessa pähkinärouhetta

Tee näin:
1. Nypi voi sekaisin muiden aineksien kanssa tasaiseksi taikinaksi.

2. Anna levätä leivinliinan alla 30 minuuttia.

3. Kauli taikina pyöreän piirakkavuoan kokoiseksi ja nosta se voideltuun vuokaan. Pistele taikinaan reikiä haarukalla.

4. Paista pelkkää pohjaa 200 asteessa vajaa 10 minuuttia ja jäähdytä.

5. Kuori (ihan nuoria varsia ei tarvitse kuoria) ja viipaloi raparperit. Jos käytät omenaa, kuori ja viipaloi ne. Laita palat piirakkavuokaan. Ripottele Maizena ja sokeri sekä halutessasi kardemumma raparperien/omenoiden/marjojen päälle.

6. Sekoita vaniljasokeri ja kardemumma jogurtin päälle ja levitä seos raparperien päälle. Pinnalle voi ripotella pähkinärouhetta.

7. Paista piirakkaa uunin alaosassa 175 asteessa 30- 40 minuuttia.

Evstekysely END-->