Menu
A+ A A-

Skagenleivät

vaasan_skagenruudut

Juhlavat ja herkulliset Skagen-leivät on arjen luksusta. Juhlavuudestaan huolimatta ei leivät tule kovinkaan kalliiksi, mätiäkin tarvitsee ostaa vain pari lusikallista. Tämän ohjeen leivät on koottu Vaasan paahtoruutuleiville.

Tarvitset:

100 g kuorittuja katkaravunpyrstöjä
1 pieni sipuli tai 2 salottisipulia
2 rkl majoneesia
sitruunan mehua
4 leipää
tilliä
2 tl lohenmätiä
puolikas sitruuna

Tee näin:

1. Mikäli käytät pakastekatkarapuja, sulata ne siivilässä välillä kylmällä vedellä huuhtoen. Jos katkaravunpyrstöt tulevat säilykkeestä, valuta liemi pois.

2. Pilko katkaravut pieniksi paloiksi, mutta jätä osa katkaravuista kokonaisiksi koristelua varten. Silppua sipuli pieneksi silpuksi ja yhdistä katkaravut ja sipuli keskenään.

3. Lisää 1 rkl majoneesia, mausta tilkalla sitruunan mehua ja sekoita.

4. Paahda leivät ja levitä loppu majoneesi niille ohueksi kerrokseksi. Voit halutessasi majoneesin sijasta voidella leivät. Leikkaa leivät pieniksi kolmioiksi.

5. Nosta katkaraputahnaa leivälle kauniiksi keoksi, koristele tillinoksilla, lopuilla katkaravuilla, lohenmädillä ja sitruunalohkoilla.

Kuva: Vaasan Oy

 

Evstekysely END-->