Menu
A+ A A-

Mehukkaat lohipihvit

Kalamurekepihvit huippuraaka-aineista tehtyinä maistuvat niin lapsille kuin aikuisille ja niistä saa hyviä kalaburgereita. Samasta taikinasta saa myös maistuvia kalapullia. Kastikkeeksi sopii kermaviili tai majoneesi tai niiden sekoitus. Mausta runsaasti tuoreella yrttisilpulla ja suolalla sekä mustapippurilla. Katso kalalle sopivat yrtit täältä.

Tarvitset:

500 g ruodotonta ja nahatonta lohta
2 kananmunanvalkuaista
kourallinen hienonnettua purjoa tai kesäsipulin varsia
1/2 chili tai vähemmän, maun mukaan
1/2 tl suolaa

Tee näin:

1. Laita kaikki ainekset kananmunia lukuunottamatta tehosekoittajaan ja sekoita kunnes pihvitaikina on tasaista.

2. Lisää kananmunanvalkuaiset ja sekoita.

3. Muotoile taikinasta neljä pihviä. Paista pihvejä 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoile uusien perunoiden tai perunamuusin kanssa. Pihvit sopivat myös hampurilaisen tai pitaleivän täytteeksi. Lisänä tuoretta salaattia, tomaattia ja kermaviilikastiketta.

Vinkki: Kalapihveihin tai -pulliin sopii myös muu ruodoton kala. Ahven, kuha ja esimerkiksi hauki ovat niin vähärasvaisia kaloja loheen verrattuna, että taikinaan on hyvä lisätä 1-2 ruokalusikallista hyvää öljyä.

Evstekysely END-->