Menu
A+ A A-

Muurinpohjaletut

muurinpohjaletut

Grillissä, nuotiolla tai kotona keittiössä

paistetut letut maistuvat aina. Muurinpohjapannulla saa isoja lettuja, lettupannulla tai pienellä paistinpannulla pienempiä.
(noin 10 isoa lettua)

Tarvitset:

1 ps Sunnuntai Ohukais- tai vohvelijauhetta tai

2 munaa
5 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja (tai 2 dl vehnäjauhoja ja 1 dl ohrajauhoja)
100 g margariinia sulatettuna (tai 0,5 dl Sunnuntai Juokseva -rypsiöljyvalmistetta)
0,5 tl suolaa
Paistamiseen: margariinia tai Sunnuntai Juokseva -rypsiöljyvalmistetta

Tee näin:

1. Vatkaa munien rakenne rikki, lisää neste, jauhot, margariini ja suola. Sekoita tasaiseksi.

2. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.

3. Paista muurinpohja- tai isolla paistinpannulla kauniin ruskeita lettuja.

4. Tarjoile sokerin, hillon tai kermavaahdon ja tuoreiden marjojen kanssa. Tai allaolevan suolaisen tai makean täytteen kanssa.

 

Katkaraputäyte (noin 10:lle letulle):
180 g katkarapuja (pakaste)
1 tlk ananaspaloja omassa mehussaan
1 prk Keiju Kevyt Ruohosipuli- kasvirasvatuorejuustoa
½ dl ananasmehua
½ dl hienonnettua tilliä

1. Sulata katkaravut. Valuta ananaspalat, ota mehu talteen.
2. Sekoita Keiju Ruohosipulin joukkoon ananaspalat, mehu ja tilli sekä katkaravut.

Vaniljatäyte (noin 10:lle letulle):
2 dl kuohukermaa
1 prk Sunnuntai Vanilja -tuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta
1 rkl sokeria
Lisäksi: marjoja, kanelia

1. Vaahdota kerma. Sekoita Sunnuntai tuorejuusto kermavaahdon joukkoon. Mausta sokerilla.
2. Tarjoa lisäksi marjoja ja kanelia.

Reseptit ja kuva: Raisio

Kommentit  

 
+2 #2 VS: Muurinpohjaletu tpuff 22.04.2011 10:39
Vishyä kannattaa lisätä desi tai pari jos haluaa sellaisen hienon reunan. ;)
Ilmoita ylläpidolle
 
 
0 #1 VS: Muurinpohjaletu tjoku 25.03.2011 18:04
Mm... Muurinpohjalett uja... Nam... :roll:
Ilmoita ylläpidolle
 
Evstekysely END-->