Logo

Tee itse suklaata

suklaa

Ihanaa itse tehtyä suklaata, joka sopii yleensä myös suklaa-allergikoille!

Tarvitset:
75 g kookosrasvaa
2 1/2 ruokalusikallista tummaa VanHouten tai Fazerin kaakaojauhetta
1 1/2 dl tomusokeria
1 1/2 tl vaniljasokeria
4 dl riisimuroja (tilalle voi kokeilla myös corn flakes -muroja)

Tee näin:
1. Sulata kookosrasva varovasti kattilassa. Sammuta liesi jo kun lähes kaikki rasva on sulanut, sillä kuumentuneessa rasvassa on aina syttymisvaara.

Pidä kattilan kansi varmuuden vuoksi lähellä äläkä jätä kattilaa valvomatta (jos jostain syystä rasva pääsee kuumenemaan liekkeihin, laita tiivis kansi päälle, sammuta liesi ja siirrä kattila varovasti pois levyltä. Älä käytä vettä liekkien sammuttamiseen, sillä ne vain pahentavat tilannetta).

2. Sekoita loput suklaan ainekset kun kookosrasva on jäähtynyt. Sekoita varovasti nostellen lusikalla ettei riisimurot turhaan murskaannu.

3. Nostele suklaa-muroseos ruokalusikalla leivinpaperilla peitetylle uunipellille pieniksi kukkuroiksi tai levitä koko suklaamassa ohueksi levyksi levylle. Kuvioita saat aikaiseksi laittamalla suklaaseosta piparkakkumuottien sisälle yksi kerrallaan.

4. Laita uunipelti pakastimeen jäähtymään. Kun suklaat ovat jähmettyneet, voit siirtää ne rasiaan. Säilytä suklaarasia pakastimessa ja tarjoa ne kylmänä.

Vinkki! Suklaamurosydän sopii hyvin koristeeksi jäätelö-, pirtelö- tai vaniljakiisseliannokseen. Samaa ohjetta voi kokeilla myös corn flakes -muroilla tehtynä.

Tiesitkö? Kookosrasvaa myydään useimmissa kaupoissa. Se löytyy yleensä margariinien ja voipakettien lähistöltä. Tunnistat sen hopean värisestä paketista. Yhdestä paketista saat monta isoa suklaa-annosta. Varo ettet jää koukkuun!

Copyright © 2014 Ruokamenot.fi. Kaikki oikeudet pidätetään.