Menu
A+ A A-

Talveksi pakastimeen: kaalikääryleet

 

Herkullisia kaalikääryleitä kannattaa tehdä kerralla vähän enemmänkin, ainakin jos pitää kaalista.

noin 20 kpl
Laktoositon - 1 (n. 2 kg) keskikokoinen valkokaali
- 2 dl rikottuja ohrasuurimoita
- 1-2 sipulia
- 2 dl hienonnettuja kaalinlehtiä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 400 g vähärasvaista jauhelihaa
- puoli nippua tuoretta timjamia
- 2 rkl hunajaa
- musta- ja valkopippuria
- (suolaa)

Pinnalle: siirappia, 2 dl lihalientä

Koverra kaalin kanta ja keskusta pois ja nosta se kiehuvaan veteen. Kun lehdet alkavat irrota, nosta ne reikäkauhalla kylmään veteen. Nosta kaalinlehdet kylmästä vedestä ja leikkaa lehden paksuin osa pois lehtiruodista. Hienonna osa lehdistä täytteeksi.

Valmista täyte. Keitä ohra kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha öljyssä, lisää sipulit ja kypsä kaalisilppu. Anna hautua n 10 minuuttia. Mausta seos hienonnetulla timjamilla, hunajalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon kypsä ohra. Tarkista maku. Jos täyte on paksua, ohenna sitä kaalin keitinliemellä.


Levitä lehdet työlaudalle ja laita jokaiselle lehdelle reilu ruokalusikallinen täytettä. Kääri lehdet paketiksi ja nosta ne vieri viereen uunivuokaan tai -pannulle. Valuta hieman siirappia kääryleiden päälle.

Kypsennä kääryleitä uunissa 200 asteessa. Kun kääryleet ovat saaneet vähän väriä, kaada lihaliemi vuokaan, alenna lämpötila noin 150 asteeseen ja jatka kypsentämistä noin tunti. Valele kääryleitä liemellä muutaman kerran kypsennyksen aikana.

Vinkki: Kun vaihdat ohrasuurimot riisiin, kaalikääryleet sopivat keliaakikon ruokavalioon.

Ohje: Finfood Lihatiedotus

 

Evstekysely END-->