Menu

Lohipiirakka

(vuoden 2008 leivonnainen/Karjalanliitto)

4 dl kypsää puuroriisiä
4 keitettyä kananmunaa murskattuna
300 g graavilohta
valkopippuria

Taikina:

2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
50-100 g voisulaa
2 dl vehnäjauhoja

Murenna hiiva lämpimään maitoon ja alusta. Lisää 1 ½ dl jauhoja hyvin sekoittaen. Anna taikinan kuplia 3 - 5 tuntia. Lisää suola, voisula ja loput jauhot. Alusta notkea taikina (taikinasta tulee kaksi piirakkaa). Kaulitse taikina levyksi ja nosta levy uunipellille niin, että puolet jää kanneksi.

Lisää pellille riisit, munamurska ja mausta pippurilla. Levitä lohiviipaleet täytteen päälle. Nosta reunoja täytteen päälle ja voitele ne vedellä. Käännä taikina kanneksi ja yhdistä reunat. Koristele piirakka taikinanuhoin ja pistele kuorimaveitsen kärjellä suomukuvioita pintaan.
Paista piirakka 200 asteessa noin 30 minuuttia.

www.karjalanliitto.fi

Evstekysely END-->