Logo

Spagetti carbonara

pastacarbonaraIhana pasta-annos, jota kannattaa valmistaa ehkä tupla-annos eli hieman seuraavan päivän varallekin. Tämä maistuu herkulliselta myös lämmitettynä vaikka työpaikan lounaseväänä. Kuitupitoisella pastalla annoksesta saa terveellisemmän. Carbonara valmistuu vartissa valmiiksi eli se on varsinaista pikaruokaa - ja niin hyvää!

Tarvitset:
100-150 g spagettia
teelusikallinen oliiviöljyä
1 pieni sipuli
1/4 pekonifileepaketista (loput on kätevä pakastaa)
1 kananmuna
(loraus maitoa tai kermaa)
parmesan-juustoa (myös vahva emmental käy)
mustapippuria ja suolaa

Tee näin:

1. Laita pastavesi kiehumaan. Lisää pasta kiehuvaan veteen ja keitä paketin ohjeiden mukaan.

2. Silppua sipuli ja pekoni. Kuumenna oliiviöljy (ja halutessa pieni nokare voita) paistinpannulla. Ruskistaminen onnistuu myös ilman rasvaa, jos käytät tavallista pekonia. Sen rasvassa ruskistuu myös sipuli. Ruskista sipuli ja pekoni kevyen rapeiksi.

3. Sekoita kulhossa kananmunan rakenne rikki, lisää halutessasi pari ruokalusikallista maitoa tai kermaa sekä juustoraastetta.

4. Valuta spagetista vedet pois siivilän avulla ja kaada se takaisin kattilaan huuhtomatta. Nosta kattila takaisin kuumalle levylle.

5. Lisää sipuli-pekoniseos sekä kananmunaseos spagetin joukkoon nopeasti sekoittaen pohjaa myöten, ettei spagetti pääse palamaan pohjaan. Kananmuna ehtii kevyesti hyytyä muodostaen carbonaraan oikean rakenteen. Tarjoile mustapippurirouheen ja juustoraasteen kanssa.

Vinkki: Carbonara sopii loistavasti juhlavammaksikin ruoaksi hyvän kevyen punaviinin kanssa. Samaa reseptiä käyttämällä saa 400 grammasta spagettia, kokonaisesta pekonipaketista ja neljästä kananmunasta illallisen neljälle. Eli kerrot vain ainesosien määrät neljällä.

Copyright © 2014 Ruokamenot.fi. Kaikki oikeudet pidätetään.