- Kategoria: Sinkun keittiö
Helppo ja halpa herkku: köyhät ritarit
Tuoreutensa menettänyt vaalea leipä on paras lähtökohta tälle herkulle. Moni aikuinen muistaa nämä maut omasta nuoruudesta, mutta on ällistyttävää kuinka harva lapsista on saanut maistaa
köyhiä ritareita. Synttäreillä tarjotut köyhät ritarit ovat vieläkin puheenaihe, niin hyvältä ne maistuivat.
Tarvitset:
1-2 paksuhkoa viipaletta hieman kuivahtanutta ranskanleipää, pullaa tai vastaavaa per henkilö. Tuore leipäkin käy.
1 kananmuna
2 dl maitoa
1 rkl vehnäjauhoja
ripaus kanelia
voita paistamiseen
Lisukkeeksi mansikka- tai vadelmahilloa, ruokalusikallinen kermavaahtoa/leipä.
1. Vatkaa kananmunan rakenne rikki ja lisää maito, vehnäjauhot ja kaneli.
2. Kasta leipäviipaleet kauttaaltaan maitoseoksessa. Tämän reseptin maitoseos riittää noin kahdeksalle köyhälle ritarille.
3. Vatkaa kermavaahto (kts. ohje kohdasta opiskelijan keittiö).
4. Sulata noin ruokalusikallinen voita paistinpannulla. Lisää maitoseoksessa kylvenneet viipaleet pannulle ja paista kummaltakin puolelta kauniin kullanruskeiksi.
5. Tarjoile paistetut viipaleet lämpiminä. Lisää lusikallinen hilloa ja kermavaahtoa päälle.
Vinkki: todella kuivasta vaaleasta leivästä saa raastettua korppujauhoja.