Menu
A+ A A-

Sinkun keittiö

Nopea eväs: tonnikala-pastasalaatti

tonnikalapastasalaattiTyöpaikkaruokalan ruoka ei enää maistu? Tai jos sellaista ei ole edes tarjolla. Tässä näppärä ja nopeasti valmistuva eväs, jota kannattaa tehdä vaikka parille päivälle. Vaihtelua saa vaihtamalla tonnikalan esimerkiksi pieneen lohifileepalaan tai savustettuun makrilliin. Valmiiksi kypsennettyjä paloja löytyy valmiina jokaiselta kalatiskiltä. Myös falafelpyörykät sopivat kalan tilalle. Samasta reseptistä syntyy hyvä salaatti myös ruokapöydässä tarjoiltavaksi.

tonnikalasalaatti eväs

Tarvitset:
riisipastaa tai esim. täysjyvämakaroneja
kananmunia
kirsikkatomaatteja
1 purkki tonnikalaa öljyssä
(kermaviiliä)
tuoretta basilikaa 

Tee näin:

1. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
2. Valuta tonnikalapurkista neste pois.
3. Keitä kananmunia 8-10 minuuttia kiehuvassa vedessä.
4. Yhdistä pasta, tonnikala, kananmunat, tomaatit ja basilika annokseksi. Lisää halutessasi lusikallinen kermaviiliä tai salaatinkastiketta. Säilytä viileässä.

Mitkä tarjoukset sopivat pientalouteen?

aamiainenLue vinkit miten tarjoukset voi käyttää tehokkaasti hyväksi, vaikka myytävät erät on mitoitettu useamman hengen talouksia ajatellen.

Kaupat houkuttavat tarjouksillaan enemmän perheitä kuin pientalouksia, vaikka parannusta tähänkin asiaan on jo havaittavissa. Kananmunia, margariineja ja maitoja esimerkiksi saa jo useammassa pakkauskoossa. Mutta miten toimia muiden tuotteiden kanssa?

Lue lisää: Mitkä tarjoukset sopivat pientalouteen?

Muffinsit

Marjojen ja päärynän mehustamat ihanat muffinsit maistuvat myös lapsille. Ohjeesta valmistuu yhdeksän isoa muffinsia. Mikäli käytät pieniä muffinsivuokia, saat noin 16 leivonnaista.

Lue lisää: Muffinsit

Evstekysely END-->