Logo

Itsetehty viili

itsetehty viiliMummolan tunnelmaa ja ihania makuja aamiaiselle saa itsetehdystä viilistä.

Valitse kauniit astiat viilin tekoon. Punaisesta maidosta ja viilistä saat kermaisempia makuja, mutta vähärasvaisemmatkin sopivat viilin tekoon.

Tarvitset:

1 viili

n. 8 dl maitoa

 

Tee näin:

1. Nosta reilu ruokalusikallinen viiliä kuhunkin viilikippoon.

2. Lisää hieman maitoa ja sekoita viilinokare maidon sekaan.

3. Lisää loput maidosta. Kuhunkin annokseen tulee 2-2,5 dl maitoa.

4. Peitä liinalla tai palalla leivinpaperia ja aseta huoneenlämpöön tekeytymään.

5. Viilin tekeytyminen kestää n. 2-4 päivää. Viili on valmista, kun sen koostumus on kiinteää ja se pysyy koossa viilikippoa kallistettaessa.

6. Nosta viilikipot jääkaappiin. Nauti viileänä kanelin ja sokerin kera.

 

Vinkki 1: Pinoa viilikipot esimerkiksi väliin aseteltujen lautasten avulla pinoksi, jos pöytätilaa on niukasti. Myös vanhat viili- ja kermaviilipurkit sopivat viilin tekemiseen.

Vinkki 2: HUOM! Jos ilmassa on ukkosta, ei viili tekeydy.

Vinkki 3: Jätä viimeinen viilikippo alkuviiliksi seuraavaan annokseen!

Copyright © 2014 Ruokamenot.fi. Kaikki oikeudet pidätetään.