Menu
A+ A A-

Lohifileestä helposti: paistettu lohi

Kalaa 2-3 kertaa viikossa etenkin talvikuukausina. Tämä on kuultu monta kertaa, kuulostaa yksinkertaiselta, mutta kuitenkin niin vaikealta käytännössä toteuttaa. Tässä yksi nopea, helppo, superherkullinen resepti, jolla lohifile muuntuu upeaksi illalliseksi. Muista paistaa ylimääräinen pala tai kaksi seuraavan päivän leivänpäälliseksi tai salaatin aineksiksi.

 

Tarvitset:

lohifilettä 200-250 g/ruokailija
voita tai öljyä
suolaa
pippuria
(kermaa)
(yrttejä)

Tee näin:

1. Leikkaa lohi paistinpannuun sopiviksi paloiksi. Huuhtele palat ja kuivaa talouspaperilla tarvittaessa. Useimmiten fileet ovat hyvinkin ruodottomia, mutta voit kokeilla sormin tunnetko ruotoja ja poista ne, esimerkiksi pinsetit tai työkalupakin (puhtaat) pienet hohtimet sopivat tähän työhön hyvin. Myös paistaessa tulevat ruodot helposti esiin ja ne on helppo poistaa sormin.

2. Sulata nokare voita tai kuumenna 1 ½ - 2 rkl öljyä paistinpannulla.

3. Aseta lohipala nahkapuoli alaspäin paistinpannulle.

4. Paista n. 2 minuuttia, kunnes nahka on saanut hieman väriä. Ripottele pintaan hieman suolaa ja mustapippuria. Varo öljyroiskeita, käytä roiskesuojaritilää jos omistat sellaisen.

5. Käännä lohifile nahkapuoli ylöspäin. Tartu veitsen ja haarukan avulla nahan reunaan ja vedä nahka varovasti pois. Heitä nahka roskiin.

6. Ripottele myös tälle puolelle hieman suolaa ja pippuria. Paista hetki. Lohifile on valmis tarjoiltavaksi.

7. Jos haluat tehdä kastikkeen, kaada tässä vaiheessa 1 ½ - 2 dl kermaa tai ruoanlaittokermaa lohen päälle. Mausta vajaalla teelusikallisella Dijon-sinappia ja esimerkiksi muutamalla liemikuution murusella sekä sitruunalla. Myös kevyesti paistettu sipulisilppu tai purjosipulisiivut sopivat hyvin kalan kanssa. Anna kastikkeen kiehua hiljaa 5-15 minuuttia. Koristele halutessasi tuoreella yrttisilpulla, esimerkiksi basilika sopii kalan kanssa hyvin yhteen.

Vinkki! Myös kalan nahka on hyvää rapeaksi paistettuna eli aina ei nahkaa tarvitse poistaa. Silloin on kuitenkin hyvä suomustaa kala ennen paistamista. Tämän reseptin mukaan paistettuna kalassa säilyy mehevyys nahan vuoksi, mutta nahattomana ja ruodottomana tällä on helppo houkutella kalansyöjiksi myös epäilijät.

Kommentit  

 
0 #7 VinkkiGuest 07.12.2014 12:49
Tee paistamiseen gheetä eli kirkastettua voita: sulata voi kasarissa tai mikrossa. Anna veden ja heran painua sulatusastian pohjalle. Käytä paistamiseen puolet kirkasta voisulaa ja puolet öljyä. Ei roisku! Ja makukin on parempi kun hera ei pala pannulla pohjaan.
Ilmoita ylläpidolle
 
 
0 #6 VS: Lohifileestä helposti: paistettu lohiGuest 04.10.2014 15:00
Lainaus Guest:
Oli kova taistelu lentävän rasvojen kanssa. :lol: Tarvitsi hanskat jotta pystyi tehdä mitään. Kala meni vähän muussiksi mutta se ei haittaa. :-* Tosi hyvää on! :P Aion tehdä joskus uudelleen. ;-)

Kiva kun maistui=) Pari vinkkiä roiskuvaan rasvaan: Kaupasta löytyy tähän tarkoitukseen tarkoitettuja paperilieriöitä ja metallisiakin suojuksia, tai leikkaa pala leivinpaperia suojaksi kalan päälle. Kuivaa kalafilee talouspaperilla ennen paistamista, sekin auttaa.
Ilmoita ylläpidolle
 
 
0 #5 NAMNAMGuest 04.10.2014 13:09
Oli kova taistelu lentävän rasvojen kanssa. :lol: Tarvitsi hanskat jotta pystyi tehdä mitään. Kala meni vähän muussiksi mutta se ei haittaa. :-* Tosi hyvää on! :P Aion tehdä joskus uudelleen. ;-)
Ilmoita ylläpidolle
 
 
0 #4 KokeiluaGuest 26.09.2014 13:58
Lainaus Guest:
Tätä aion kokeilla tänään :-)

Aivan ihana resetti. Suolaa meni vähä liikaa, mut otetaan opiksi:) -joku-
Ilmoita ylläpidolle
 
 
0 #3 tuhlaustaGuest 14.07.2014 18:32
älä heitä nahkaa roskiin. herkullista, ja jos et itse syö niin anna vaikka naapurin koiralle!
Ilmoita ylläpidolle
 
 
+1 #2 nahka roskiin?Guest 05.12.2013 16:22
Eikai hyvää nahkaa roskiin kannata heittää? Herkullinen pikku suolapala, jossa kaikki maut.
Ilmoita ylläpidolle
 
 
0 #1 NamGuest 19.03.2013 14:14
Tätä aion kokeilla tänään :-)
Ilmoita ylläpidolle
 
Evstekysely END-->