Logo

Lenkkimakkarasta: parempi uunilenkki

UunimakkaraTämän jälkeen et enää kelpuuta mitä tahansa uunissa käväissyttä makkaraa uunimakkaraksi. Pitkä hidas kypsentäminen ja runsas täyte saa tästä arkisesta ja aivan turhaan aliarvostetusta raaka-aineesta uskomattoman herkkuillallisen, etenkin saunan jälkeen nautittuna.

Tarvitset:

lenkkimakkaraa
tomaattia
juustoa
sipulia
sinappia
(HP-maustekastiketta)

Tee näin:

1. Tee pitkittäisviillot makkaraan ja asettele hieman voideltuun tai leivinpaperilla suojattuun uunin kestävään vuokaan joko annospaloina tai kokonaisina.

2. Lisää viillon pohjalle ohut viiru sinappia koko pituudelle sekä halutessasi hieman HP-kastiketta.

3. Leikkaa ohuiksi lohkoiksi sipuli ja tomaatti. Asettele ne viiltoihin niin, täytettä saa mieluiten olla mahdollisimman paljon.

4. Lisää juustosta leikattuja paloja tomaattien ja sipuleiden väleihin.

5. Paista n. 150 asteisessa uunissa noin tunti. Jos pinta näyttää ruskettuvan liiaksi, peitä uunimakkara loppuajaksi alumiinifoliolla. Voit myös paketoida uunimakkaran kokonaan folioon (laita pala leivinpaperia pohjalle, niin ruoka ei tartu folioon) ja paistaa varovaisesti esimerkiksi kiukaalla. Mitä pidempään makkara saa kypsyä hiljaisella lämmöllä, sitä parempi on lopputulos. Makkaran pitää ehtiä ainakin ”hikoilla”, silloin se on riittävästi ehtinyt kehittyä maultaan.

Vinkki! Lisää makkaroiden päälle hyvin kevyesti voideltuja ruisleipäpaloja voipuoli alaspäin. Leivät imevät liian kosteuden ja maistuvat aivan mielettömän hyvälle uunimakkaran kanssa.

Copyright © 2014 Ruokamenot.fi. Kaikki oikeudet pidätetään.