- Kategoria: Arjen nopeat
Lenkkimakkarasta: parempi uunilenkki
Tämän jälkeen et enää kelpuuta mitä tahansa uunissa käväissyttä makkaraa uunimakkaraksi. Pitkä hidas kypsentäminen ja runsas täyte saa tästä arkisesta ja aivan turhaan aliarvostetusta raaka-aineesta uskomattoman herkkuillallisen, etenkin saunan jälkeen nautittuna.
Tarvitset:
lenkkimakkaraa
tomaattia
juustoa
sipulia
sinappia
(HP-maustekastiketta)
Tee näin:
1. Tee pitkittäisviillot makkaraan ja asettele hieman voideltuun tai leivinpaperilla suojattuun uunin kestävään vuokaan joko annospaloina tai kokonaisina.
2. Lisää viillon pohjalle ohut viiru sinappia koko pituudelle sekä halutessasi hieman HP-kastiketta.
3. Leikkaa ohuiksi lohkoiksi sipuli ja tomaatti. Asettele ne viiltoihin niin, täytettä saa mieluiten olla mahdollisimman paljon.
4. Lisää juustosta leikattuja paloja tomaattien ja sipuleiden väleihin.
5. Paista n. 150 asteisessa uunissa noin tunti. Jos pinta näyttää ruskettuvan liiaksi, peitä uunimakkara loppuajaksi alumiinifoliolla. Voit myös paketoida uunimakkaran kokonaan folioon (laita pala leivinpaperia pohjalle, niin ruoka ei tartu folioon) ja paistaa varovaisesti esimerkiksi kiukaalla. Mitä pidempään makkara saa kypsyä hiljaisella lämmöllä, sitä parempi on lopputulos. Makkaran pitää ehtiä ainakin ”hikoilla”, silloin se on riittävästi ehtinyt kehittyä maultaan.
Vinkki! Lisää makkaroiden päälle hyvin kevyesti voideltuja ruisleipäpaloja voipuoli alaspäin. Leivät imevät liian kosteuden ja maistuvat aivan mielettömän hyvälle uunimakkaran kanssa.
Kommentit
Kypsentäminen tarkoittaa tässä tapauksessa kypsentämisen jatkamista eli makkaran annetaan "hikoilla" ja maun muhevoitua, jolloin se saa umamin kaltaisen makuvivahteen. Samalla se imee itseensä mausteiden, kypsyvän sipulin ja hautuvan tomaatin maut. Tomaatit olen lohkonut mukaan kuorineen, niiden rakenne pehmenee kypsennyksen aikana. Maukkain terveisin, Ruokamenot.
Aivan oikein. Pitkittäisviill ot ovat täytteiden vuoksi ja ne tehdään poikittaisten jälkeen. Poikittaisviill ot eivät ole välttämättömiä, mutta ne auttavat makkaraa kypsymään tasaisesti. Hyvää tulee kummallakin tavalla, kun muistaa antaa sen kypsyä riittävän pitkään.
siis pitkittäin vai poikittain?
Kuva näyttää siltä, että siinä on pitkittäisviill ot, joihin täytettä on lisätty, ja sen lisäksi poikittaisviill ot sivussa? Näenkö oikein?
Hyvä huomio, se sai meidät nappaamaan laskukoneen ja selvittämään asian. Laskujemme mukaan lisähintaa uunin viemästä sähköstä tulee arviolta alle 15 senttiä. Lisätietoa löytyy täältä: [sensuroitu]ene rgia.fi/koti-ja -lammitys/kodin -sahkolaitteet/ sahkoliedet/lie den-sahkonkulut us.
Suosittelemme lämpimästi kokeilemaan. Pidä vain huoli ettei pinta pääse liiaksi tummumaan.
Pitkittäisviilt o kannattaa tehdä, jotta täytettä saa riittävästi. Kiitos tarkkaavaisuude sta, kuvassa on tosiaankin vain poikittaiset viillot
Joo, poikittaisviilt oja nuo minunkin mielestä ovat.