Menu
A+ A A-

Sesonkiruokaa: herkullinen omenapiirakka

omenareseptitHelppo ja aina yhtä herkullinen omenapiirakka on nopea valmistaa. Uuni lämpenemään ja piirakka paistumaan!

 

Tarvitset:

100 g leivontamargariinia

3/4 dl sokeria

1 kananmuna

1 tl leivinjauhetta

2,5 dl vehnäjauhoja

Täytteeseen:

2-3 omenaa

2 dl kermaviiliä tai rahkaa (1 purkki)

1 kananmuna

1 tl vanilliinisokeria

1/2 dl sokeria

 

Tee näin:

1. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vispilällä.

2. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin, lisää loput ainekset ja sekoita nopeasti tasaiseksi ryynimäiseksi taikinaksi.

3. Voitele matala paistovuoka margariinilla tai öljyllä ja painele taikina sen pohjalle ja noin 2 cm korkuisiksi reunoiksi. Jauhottamalla kädet, onnistuu levittäminen helpommin.

4. Sekoita kermaviili, kananmuna, vanilliinisokeri ja sokeri keskenään ja levitä se tasaisesti piirakan päälle.

5. Kuori ja viipaloi omenat, lado kauniisti piirakan pinnalle ja ripottele päälle kevyesti kanelia (+ sokeria).

6. Paista uunin alatasossa 200 asteessa noin 25 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hetki, jolloin sen koostumus on tiiviimpi ja se pysyy kasassa.

Evstekysely END-->