Menu
A+ A A-

Itsetehty samettinen vispipuuro

vispipuuro kk Sanna PeurakoskiPari desiä puolukoita ja mannaryynejä, niistä syntyy tämä ihana herkkupuuro! Tässä reseptissä on lisäyksenä pieni juju, jonka takia puurosta tulee vaaleanpunaista kuin mansikkajäätelö ja pehmeätä kuin sametti.

Tarvitset:

n. 2 dl puolukoita

1 l vettä

1,5 dl mannasuurimoita (täysjyvämannasuurimot käyvät myös hyvin)

1-1,5 dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

1 rkl perunajauhoja

0,5 tl suolaa

 

Tee näin:

1. Mittaa vesi kattilaan ja lisää puolukat. Keitä kiehuvaksi.

2. Siivilöi puolukat ja painele niistä lusikalla tai haarukalla vielä viimeisetkin mehut. Puolukat voi jättääkin, jolloin ne antavat puuroon hieman erilaisen rakenteen. Kaada siivilöity puolukkamehu takaisin kattilaan. Huom! käytä riittävän suurta kattilaa, jotta pystyt vispaamaan sen helpommin sotkematta koko keittiötä.

3. Kuumenna mehu kiehumispisteeseen ja lisää suola, vanilliinisokeri ja sokeri sekä mannasuurimot koko ajan sekoittaen.

4. Keitä noin 5 minuuttia välillä sekoittaen. Sekoita perunajauhot lasissa pieneen tilkkaan vettä. Lisää puuroon koko ajan sekoittaen ja nosta valmis puuro pois keittolevyltä, heti kun puuro alkaa kiehumaan uudestaan.

5. Täyty lavuaari kylmällä vedellä ja jäähdytä kattila siinä, niin saat sen nopeammin vispattavaan kuntoon.

6. Kun puuro on jäähtynyt, vispaa se vatkaimella kuohkeaksi ja kunnes väri on vaalentunut hennon vaaleanpunaiseksi.

Nautitaan kylmän maidon ja pinnalle ripotellun sokerin kera. Juhlavamman saat lisäämällä pinnalle hieman sokerilla ja vanilliinisokerilla maustettua kermavaahtoa.

Kuva: Kotimaiset Kasvikset ry / Sanna Peurakoski

Käy tykkäämässä meitä Facebookissa ja Instassa, niin saat vinkit aina heti tuoreeltaan. Helppo tapa säästää rahaa ja syödä hyvin. 

#ruoka #resepti #sesonkiruoka #puolukka #vispipuuro #valipala #aamiainen #finnish #wipped #porradge #lingonberry #syksy #autumn Kuva Bigstock

Evstekysely END-->