Menu
A+ A A-

Vitamiinit talteen, kotimehu & nektari

Vitamiinien pullottaminen talteen on helppoa ja palkitsevaa. Mehu säilyy pitkään, kun se on valmistettu oikein ja käytät puhtaita lasipulloja. Ilman sokeria tehty mehu on syytä juoda pian tai pakastaa muovipulloissa. Nektarissa jätetään marjojen kuoret mehun mukaan, jolloin se on täyteläisempää terveysjuomaa.


Kotimehun ohje

Tarvitset:
2 – 2 ½ dl vettä
n. 1 kg marjoja
halutessasi n. 4 dl sokeria

Tee näin:
1. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon marjat.

2. Keitä noin 15 minuuttia ja siivilöi marjat pois mehun joukosta.

3. Laita mehu takaisin kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto. Lisää halutessasi sokeri (mikäli mehu käytetään viikon sisällä tai aiot pakastaa sen, voit halutessasi jättää sokerin pois).

4. Lämmitä puhtaat lasipullot uunissa tai kuumalla vedellä, tyhjennä vesi ja täytä pullot mehulla aivan suuaukkoon asti ja sulje.

5. Jäähdytä ja säilytä jää- tai viileäkaapissa.

 

Nektarin ohje

Tarvitset:

4 dl vettä

n. 1 kg marjoja

1 dl sokeria

Tee näin:
1. Laita marjat kattilaan ja kaada päälle vesi. Poista kattila levyltä, kun seos alkaa kiehua.

2. Soseuta kuuma seos monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella ja kaada valmis seos takaisin kattilaan.

3. Lisää seoksen joukkoon halutessasi sokeri ja kuumenna uudelleen kiehumispisteeseen. Lisää halutessasi sokeri (mikäli mehu käytetään viikon sisällä tai aiot pakastaa sen, voit halutessasi jättää sokerin pois).

4. Lämmitä puhtaat lasipullot uunissa tai kuumalla vedellä, tyhjennä vesi ja täytä pullot mehulla aivan suuaukkoon asti ja sulje.

5. Jäähdytä ja säilytä jää- tai viileäkaapissa.

Evstekysely END-->