Menu
A+ A A-

Kevyesti sitruunainen kesäkurpitsapasta

Muunnelma carbonarasta, johon kesäkurpitsa antaa oman maukkaan vivahteen. Tarvitset vain pastaa, kesäkurpitsaa, kananmunia, sipulin ja kinkku- tai pekonisiivuja sekä hieman mausteita. Resepti on yllättävän helppo ja todella herkullinen, kannattaa kokeilla!

Tarvitset:
4 annosta

350 g tagliatellea tai spagettia
n. 900 g kesäkurpitsaa kuutioina
125 g kinkkua, prosciutto-kinkkua tai pekonia
1 sipuli
4 kananmunaa
n. 2 dl parmesanraastetta
2 valkosipulinkynttä (voi jättää pois)
1 tl sitruunankuorta (voi jättää pois)
tuoretta basilikaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
suolaa, mustapippuria

Tee näin:

1. Kuutioi kesäkurpitsa, sipuli ja valkosipuli. Raasta parmesan-juusto.

2. Laita 2 rkl öljyä ja 1 rkl voita paistinpannulle ja anna sulaa. Yleensä esimerkiksi pekoni paistetaan ilman rasvaa, mutta tässä reseptissä paistetaan kaikki muut ainekset tässä samassa paistinpannussa sen jälkeen kun olet poistanut kinkun tai pekonin. Paista nopeasti kummaltakin puolelta kinkku tai pekoni. Nosta siivut lautasen päälle asetellulle talouspaperille, niin saat liian rasvaisuuden niistä pois. Leikkaa pieniksi siivuiksi.

3. Kiehauta noin litra vettä kattilassa. Lisää vajaa teelusikallinen suolaa ja pasta kiehuvaan veteen. Keitä pastapaketissa olevien ohjeiden mukaan.

4. Paista kesäkurpitsa ja sipulisilppu kevyesti välillä sekoittaen. Lisää suolaa ja pippuria.

5. Riko kananmunat pieneen kulhoon ja sekoita niiden rakenne haarukalla rikki. Lisää suurin osa parmesanraasteesta (loput käytetään valmiin annoksen päälle) ja sitruunankuori.

6. Kun pasta on valmis, ota talteen noin 1 dl keitinvettä ja valuta pastat lävikössä. Lisää valutettu pasta kesäkurpitsa-sipuliseokseen tai laita kaikki pastakattilaan. Kaada muna-parmesanseos päälle nopeasti sekoittaen se tasaisesti ympäriinsä. Lämmin pasta ja kesäkurpitsaseos saa kananmunan hyytymään melko nopeasti. Lisää hieman talteenotettua pastan keitinvettä jos seos tuntuu kuivalta. Lisää sekaan kinkkusuikaleet ja aivan pieniksi silputtua basilikaa.

7. Lisää valmiin ruoan päälle vielä hieman pieniksi silputtua basilikaa ja parmesanjuustoa.

Evstekysely END-->