Menu
A+ A A-

Pizza grillissä

Pizzan voi kypsentää hyvin grillissä tai nuotiollakin. Maukasta kesäruokaa ja hauskaa puuhaa, joka maistuu juuri kypsennettynä.

 

Tee näin:

1. Tee pizzataikina (pizzapohja resepti) tai käytä valmiita pizzapohjia, pitaleipää, tortillaa, rieskaa tai ruisleipää pohjana.

2. Valele ritilät kevyesti öljyllä. Paista pizzapohjia (raaka taikina) tarvittaessa ensin sellaisenaan miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Käännä ympäri.

3. Lisää pizzan päälle hieman pizzakastiketta (pizzakastikkeen resepti) tai kevyesti ketsuppia ruokalusikalla tasoittamalla tasaiseksi pinnaksi.

4. Lisää haluamasi täytteet ja juusto.

5. Jatka kypsentämistä (mielellään grillin kansi suljettuna) kunnes pizzat ovat lämmenneet myös päältä. Grillissä valmistettuna pizzojen pinta ei ruskistu kuplivaksi juustokuorrutteeksi, mutta maistuu silti hyvältä. Tärkeää on huolehtia, ettei pizza pääse hiiltymään vaan saa lämmetä rauhassa. Grillissä tehdyssä pizzassa on aina rapea kuoria eli se poikkeaa sillä tavoin koostumukseltaan uunissa tehtyyn pizzaan verrattuna.

Tiesitkö...

että huippukokit käyttävät usein puhalluslamppua viimeistelyssä. Sillä saa juustoon upean gratinoidun pinnan. Suosittelemme silti harkintaa tämän niksin kokeilemiseen.

Evstekysely END-->