Menu
A+ A A-

Mitä tänään syötäisiin -salaatti

Pasta_lohisalaatti_140Kevyt, nopea ja halpa salaatti sopii illalliseksi ja on kätevä myös eväsrasiassa kuljetettavaksi töihin. Muunnelmia kannattaa tehdä sen mukaan mitä kaapista löytyy

ja käyttää ylijääneet ainekset tähän herkulliseen ruokaan. Tämä resepti on päivän pelastus silloin kun ei tiedä mitä tekisi ruoaksi! Sopii myös loistavasti urheilijan evääksi ja ruoaksi. Mitä enemmän käytät pastaa, sitä ruokaisamman saat salaatista.

Oleellisinta on, että kaapista löytyy kourallisen verran pastaa keitettäväksi, kevyttä creme fraishea tai kermaviiliä sekä sekalaisia vihanneksia. Lohen sijasta salaattiin sopivat myös esimerkiksi tonnikala, savustetut silakat ja siika, kana, paistisiivut, viipaloitu kinkku, paistetut pekonisuikaleet jne. Keitetyt kananmunalohkot ja sitruunalohko viimeistelevät salaatin.


Tarvitset (valitse listasta niitä aineksia joita kaapista löytyy):

salaattia
tomaattia
kurkkua
Lisäksi halutessa: paprikaa, purjoa pieniksi paloiteltuna, melonia tai hunajamelonia, avocadoa, omenaa, päärynää, viinirypäleitä, mansikoita, oliiveja, fetajuustoa, mozzarellaa, tuoreita yrttejä...

pastaa (mieluiten täysjyväpastaa)
kalaa, kanaa, lihaa, pekonia tai esimerkiksi salamikuutioita
kananmunaa

sitruunaa
kevyt creme fraishea tai kermaviiliä kastikkeeksi

Tee näin:

1. Pilko vihannekset sopiviksi haarukkapaloiksi. Purjoa kannattaa käyttää säästeliäästi ja hyvin pieneksi pilkottuna, ettei salaatista tule liian sipulinen. Lisää halutessasi hedelmät ja muut kaapista löytyvät salaattiin sopivat ainekset. Jos käytät avocadoa, omenaa tai päärynää, pilko ne kuutioiksi tai lohkoiksi ja purista niiden päälle sitruunaa. Sitruuna estää hedelmien tummumisen.

2. Lisää kypsennetty kala tai liha sopivina haarukkapaloina. Mikäli käytät salaatissa paistettua pekonia tai esimerkiksis salamia, käytä niitä säästeliäästi ja pilko ne pieniksi kuutioiksi, ettei salaatista tule liian rasvaisen makuinen ja raskas. Jos käytät tonnikalaa, valuta neste ensin pois säilyketölkistä ja lisää vasta sitten kala salaattiin.

3. Lisää paketin ohjeen mukaan keitetty pasta ja halutessasi noin 10 minuuttia kiehuvassa vedessä keitetty ja kuorittu kananmuna lohkoina.

4. Lisää pari-kolme ruokalusikallista kermaviiliä tai creme fraichea kastikkeeksi salaatin päälle. Voit halutessasi maustaa kastikkeen ensin sitruunanmehulla, hyppysellisellä sokeria ja suolaa sekä pienellä nokareella sinappia. Hienonnettu basilika tai muu yrtti sopii hyvin sekoitettavaksi kastikkeeseen.

Vinkki 1: Tarjoile salaatti suuressa laakeassa kulhossa, lisänä sopii hyvin esimerkiksi puolivalmiina ostettu patonki juuri paistettuna. Tämä salaatti sopii hyvin myös juhlien noutopöytään. Koristele salaattikulho hienonnetulla tillillä tai muulla yrtillä. Kastikkeen voi hyvin tarjoilla myös erillisessä kulhossa yrttisilpulla koristeltuna.

Vinkki 2: Jos kuljetat salaatin mukaan työpaikalle, piknikille tai urheilijan evääksi, voit halutessasi laittaa kastikkeen erilliseen pieneen kulhoon ja lisätä sen vasta juuri ennen tarjoilua.

Vinkki 3: Salaatti sopii ilman lihaa tai kalaa hyvin grilliruoan lisukkeeksi.

Kuva: Arla Ingman Oy

Kommentit  

 
+1 #1 no heimopi 13.04.2010 09:20
todella hyvää tuli kiitos reseptistä :D
Ilmoita ylläpidolle
 
Evstekysely END-->