Menu
A+ A A-

Maistuvat tortellinit (0,60 €/annos)

tortellinit_200Alle euron per annos maksavat nopeat tortellinit valmistuvat hetkessä. Ohjeesta saa nopean illallisen neljälle. Tai osan annoksista voi pakata mukaan edulliseksi lounasevääksi.

Esimerkiksi K-kauppojen Euroshopper kinkkutäytteiset tortellinit maksavat 2,29 €/500 gramman rasia.

 

 

 

Tarvitset:

  • 500 g valmiita tuoretortellineja, esim. kinkkutäytteisiä
  • salaattia
  • tomaattia
  • juustoraastetta
  • mustapippuria

Tee näin:
1. Laita kattilallinen vettä kiehumaan. Lisää kiehuvaan veteen tortellinit ja keitä niitä pakkauksessa annetun ohjeen mukaan.

2. Valuta tortellinit siivilässä. Jos pakkaat osan annoksesta myöhemmin syötäväksi, huuhtele se osa tortellineista kylmällä vedellä kunnes ne ovat jäähtyneet. Lämpiminä tortellinit jatkavat kypsymistään ja muuttuvat liian veteliksi. Huuhdeltuina ne pysyvät myös mukavammin irrallisina eivätkä liimaudu eväsrasiassa toisiinsa.

3. Kokoa annos näin: pilko lautasen pohjalle salaattia, lisää tortellinit. Salaatti pehmenee ja lämpenee tortellinien lämmöstä herkullisiksi. Lisää annoksen päälle hiukan juustoraastetta tai parmesanlastuja. Pilko annoksen päälle tomaattilohkoja tai puolikkaita kirsikkatomaatteja. Evääksi tai myöhemmin syötäväksi tarkoitetut annokset tehdään muuten samoin, mutta lisää salaatti vasta ennen ruokailua, ettei se ehdi nahistua. Anna eväsannoksen lämmetä huoneenlämpöiseksi ennen ruokailua tai lämmitä sitä kevyesti mikrossa.

Vinkki 1: Annokseen voi lisätä juuri ennen tarjoilua hieman oliiviöljyä, mustapippurirouhetta, tuoretta basilikasilppua tai pinjansiemeniä. Tuore patonki ja lasillinen punaviiniä tekee annoksesta juhlavan.

Vinkki 2: Jos haluat hieman voimakkaamman pasta-annoksen. Sekoita lämpimien valutettujen tortellinien sekaan pari ruokalusikallista hyvää pestoa. Bon apetit!

 

Evstekysely END-->