Menu
A+ A A-

Mausteinen suikalepata

Ihanan mausteinen italialaistyylinen lihapata, joka maistuu niin riisin, perunan, pastan kuin vihanneksien kanssa.

Pari lusikallista kermaviiliä annoksen päällä tasapainottavat makuja herkullisesti. Kermaista pehmeyttä ilman kermaa ja pehmeän mausteisten makujen ilotulitusta!

 

Tarvitset:

350-550 g porsaan- tai naudan suikalepaistia
1-2 rkl oliiviöljyä
2 dl paseerattua tai murskattua tomaattia
1-2 rkl hunajaa
1 dl vettä
1/2 lihaliemikuutio tai maustekastiketta eli fondia
suolaa
mustapippuria
oreganoa


Tee näin:

1. Laita riisit tai perunat kiehumaan. Mikäli tarjoat pastaa lihakastikkeen kanssa, laita pastavesi kiehumaan vasta hieman myöhemmin.

2. Paista lihasuikaleet kevyesti.

3. Lisää niukasti suolaa, mustapippuria (mieluiten pippurimyllyllä vasta rouhittua) ja hunaja.

4. Lisää tomaattia ja vettä sen verran, että lihasuikaleet melkein peittyvät. Lisää liemikuutio tai maustekastike.

5. Anna hautua pienellä lämmöllä välillä sekoittaen. Kun nesteestä on osa haihtunut, lisää mausteet.

6. Tarjoile annokset tai kaada esimerkiksi koko riisiannos suureen laakeaan kulhoon. Nostele lihapata riisin päälle. Koristele muutamalla ruokalusikallisella kermaviiliä. Tuore yrttisilppu, esimerkiksi korianteri, tekee tarjoilusta juhlallisen.

 

Vinkki 1: Mikäli käytät valmiiksi maustettua lihasuikaletta, käytä mausteita ja etenkin suolaa varovaisesti. Maistele välillä ja tee mausta sinulle mieleinen, kokin oma spesiaali. Porsaan kinkkusuikaleistakin pata onnistuu, mutta lihasta ei saa yhtä suussa sulavan mureaa.

Vinkki 2: Tomaatti on parasta maustamattomana, valmiiksi maustettuja tomaattisäilykkeitä käyttämällä ruokaan tulee helposti liian suuri makukirjo. Luomutomaattisäilykkeissä on aidompi tomaatin maku. Murskattu tomaattikin sopii, silloin ei padasta tule yhtä samettista ja helposti hieman löysempää, mutta mukana on tomaattisattumia.

Vinkki 3: Ylijäänyt kastike maistuu ihanalta ruisleivän päällä, vaikka eväsleipänä töissä.

Evstekysely END-->