Logo

Täytetyt tortillat ja tacot

tortillat_215x177

Possun suikalelihasta, pilkotuista vihanneksista ja ripauksesta kermaviiliä ja juustoraastetta saa ihanan mausteisia tortilloja tai täytettyjä tacoja.

Sopii hyvin välipalaksi tai illanviettoon. Lihan voi ostaa valmiiksi maustettuna, mutta nyt on tarjolla myös maustamatonta.

n. 400 g porsaan tai naudan suikalelihaa
1 sipuli
1 rkl öljyä
2 tomaattia
1/4 kurkkua
rapeaa salaattia suikaloituna
kermaviiliä
1,5 dl raastettua juustoa
tortilla-lettuja tai tacokuoria

lisänä halutessa tacokastiketta, raejuustoa tai valmissalaatteja.

Kuori sipuli ja hienonna se. Lämmitä pannu kuumaksi ja lisää siihen tilkka öljyä. Paista possunsuikaleita ja sipulia noin 4 minuuttia välillä sekoittaen. Lämmitä tortillat tai tacokuoret ja täytä ne pilkotulla salaatilla, tomaatilla ja kurkulla. Lisää päällimmäiseksi paistetut possunsuikaleet. Viimeistele juustoraasteella ja kermaviilillä.

Vinkki: Mikäli käytät maustamatonta suikalelihaa, mausta liha paistamisen loppuvaiheessa suolalla, mustapippurilla ja halutessasi soijakastikkeella. Sianlihalle sopivia yrttejä ovat esimerkiksi oregano, basilika ja timjami. Kinkkusuikaleet jäävät kiinteimmiksi eli eivät maistu samalla tavalla mureilta ja helposti pureskeltavilta.

Kuva: HK

Copyright © 2014 Ruokamenot.fi. Kaikki oikeudet pidätetään.