Menu

Rosson pizzakastike

Pizza jauheliha aurajuustoKäyttääpä sitten valmispohjia tai leipoo pitsapohjat itse, varmistaa hyvä pizzakastike hyvät maut. Pizza ei kaipaa niin paljon päällisiä ja ainesosiakaan, kun perusmaut ovat kohdallaan. Tämä kastike on tiettävästi Rosson pitsojen maun salaisuus.

Tarvitset:
1 1/2 - 2 dl tomaattimurskaa (kts myös vinkki 3 alla!)
n. 1/2 dl ketsuppia
2 dl vettä
vajaa 2 rkl fariinisokeria
1 rkl punaviinietikkaa
1 tl oreganoa
1 tl basilikaa
2 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
ripaus chilijauhetta
mustapippuria maun mukaan

Tee näin:

1. Sekoita ainekset kattilassa.

2. Keitä noin puoli tuntia, kunnes kastike on sakeaa.

3. Levitä jäähtynyttä kastiketta kauttaaltaan pizzapohjan päälle, lisää pizzan täytteet ja juusto.

Vinkki 1: Kastiketta syntyy yhtä helposti tupla-annos. Jäähdytä kastike ja pakasta se sopiviin annosrasioihin. Seuraavalla kerralla ei tarvitse muistaa kuin sulattaa kastike.

Vinkki 2: Jos ei pizzaa tulisi jostain syystä tehtyä pakastimeen säilötystä kastikkeesta, saa tästä hyvän pohjan bolognesekastikkeeseen. Lisäät vain paistetun jauhelihan, halutessasi paistettua sipulisilppua, loraus punaviiniiä ja hieman vettä. Anna porista hiljalleen vähintään puoli tuntia.

Vinkki 3: Tee kastike tuoreaineksista. Kiehuta kattilassa vettä, kasta noin neljä tomaattia kuumassa vedessä. Tätä kalttaamiseksi kutsuttua toimenpidettä käytetään, jotta tomaatin kuori olisi helpompi irrottaa. Kuutioi tomaatti ja leikkaa tomaatin kanta pois. Käytä tätä tomaattimurskan sijasta. Kun luomutomaatteja on edullisesti saatavana, kannattaa tällaista kastiketta tehdä isompi annos kerrallaan ja pakastaa!