Menu

Hiivaleipä

Hiivaleipä- ja ruisjauhoista leivotussa leivässä on hyvä viljan maku. Kokeile tätä Marttojen reseptiä.

Tarvitset:

  • 5 dl vettä tai maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 3 dl ruisjauhoja
  • noin 9 dl hiivaleipäjauhoja

Tee näin:
  1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja kaada kulhoon.
  2. Murenna hiiva nesteeseen.
  3. Vatkaa taikinaan suola ja ruisjauhot.
  4. Alusta hiivaleipäjauhot taikinaan. Jätä taikina pehmeäksi, jolloin lopputuloskin on pehmeä. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
  5. Anna taikinan kohota leivinliinan alla noin kaksinkertaiseksi.
  6. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa se tasaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo kaksi pyöreää tai pitkänomaista leipää. Nostata.
  7. Pistele kohonneet leivät haarukalla ja paista niitä uunin alaosassa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Lähde: www.martat.fi

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä