Menu
A+ A A-

Monikäyttöinen ja edullinen kesäkurpitsa

kurpitsat

Kesäkurpitsat ovat nyt kypsiä. Kesäkurpitsa on kevyttä niin vyötärölle kuin kukkarollekin.

Kokeile 5 herkullista ja helppoa reseptiä!

 

Kesäkurpitsa-sienimuhennos

resepti

Moussaka kesäkurpitsasta

resepti

Kevyesti sitruunainen kesäkurpitsapasta

resepti

Kesäkurpitsahillo ja -marmeladi

ohjeet säilömiseen

Kesäkurpitsa-pekonivuoka

Pekoni ja sulatejuusto tuovat makua ja pehmeyttä. Lopputuloksena on ihanan täyteläinen paistos, josta riittää useammaksikin kerraksi - tai isommalle porukallekin.

Tarvitset:

1,5 dl esimerkiksi risottoriisiä
2 kpl eli reilu puoli kiloa kesäkurpitsaa
2-3 kpl tomaattia
125 g sulatejuustoa, esim. Koskenlaskija kanttarellijuustoa 0,5 pakettia
140 g pekonia
1 iso sipuli
1 tl suolaa
1 tl basilikaa
2 dl kermaa, ruoka- tai soijakermaa
0,5 dl maitoa

Tee näin:
1. Mittaa riisi voideltuun uunivuokaan.

2. Kuutioi kesäkurpitsat, tomaatit ja sulatejuusto.  Leikkaa sipuli reiluiksi lohkoiksi. Lisää pilkotut ainekset ja mausteet uunivuokaan ja sekoita. Lisää kerma ja maito.

3. Kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

4. Leikkaa pekoniviipaleet kolmeen osaan ja lisää tasaisesti vuoan pinnalle. Kypsennä vielä 20 minuuttia tai kunnes pekoni on rapea.

 

Vinkki 1: Annosvuokiin tehtynä vuoka sopii juhlavaankin illallispöytään.

Vinkki 2: Kerran kokeiltua tätä reseptiä, on siitä helppo tehdä muunnoksia sen mukaan mitä kaapista löytyy. Esimerkiksi sienestysaikaan tai kuivattuna voi sekaan laittaa hyvin myös sieniä.

Kuva Teija Tuisku Studio Skaala Oy