Menu
A+ A A-

Rippijuhlat tarjoilu

Nyt alkoivat viimeiset valmistelut, juhlat ovat jo muutaman viikon kuluttua. Kevätflunssaa potiessa sain viimeiset suunnittelut tehtyä aika hyvään malliin. Rippijuhlia juhlitaan useimmiten kotona, ja niin on meidänkin kohdalla - luonnollisesti. Minun on vaikea kuvitella itseäni katsomaan juhlajärjestelyitä sivusta, koska juhlien järjestäminen on hauskaa ja haluan olla vastuussa viimeisimmästäkin yksityiskohdasta.

Tarjoilu pitää suunnitella sellaiseksi, että sen voi valmistaa jo etukäteen.

Tarjoilussa must on kakku. Melkein mikä tahansa täytekakku. Lopun menun kokosin keväisistä, juhlavista ja ruokaisista vaihtoehdoista. Tarjolla tulee olemaan seisova pöytä eli ruokatarjoilu. Perustana toimivat uuden sadon perunat, jotka sopivat ajankohtaan, ovat edullisia ja ovat monelle vielä maistamaton herkku. Lisäksi kalaa, näillä näkymin Pellingissä savustettua pippurilohta, joka kuuluu lasten suosikkeihin.

Lihavaihtoehdon muotoilen lähempänä juhlapäivää, kun näen missä hinnoissa mennään. Tavoitteena olisi tehdä helppoa ja herkullista uunivuokaa, mutta se onnistuu parhaiten naudan suikalepaistista tai kuutioista. Hinnat ovat usein aika roimia, mutta tähän sopii kokonainen paistipalakin, jonka voin itse pieniä sopiviksi paloiksi.

Lisukkeeksi tomaatti-sipuli-fetasalaattia sekä maailman parasta leipää eli tuoretta ruisleipää ja Rezen maalaisleipää sekä patonkia. Kunhan vain muistan tehdä tilauksen ajoissa suoraan leipomolta (www.reze.fi). Leipomo ei luultavasti ole auki lauantaina eli leivät pitää hakea perjantaina aamulla ennenkuin leipurit lähtevät kotiin leipomisurakan jälkeen. Leivän tuoreuden saa pysymään joko laittamalla ne paperipussissa tiiviin muovipussin sisään tai pakastamalla valmiina viipaleina. Kumpikaan vaihtoehto ei ole yhtä hyvä kuin juuri syötynä, mutta ihan kelpoja ratkaisuja kuitenkin. Ja jos tilaus unohtuu tehdä, saa leipiä onneksi Stockalta ja esimerkiksi Munkkivuoren K-kaupasta. Etenkin patongit tahtovat vain loppua kesken, jos on liikkeellä kovin myöhään.

Niin, ja se kakkupuoli. Toiveena oli Viennetta-jäätelökakkuja, joista varsinkin perusvanilja on todella hyvää ja lastenkin mieleen. Mutta kyllä sen lisäksi täytyy olla peruskakku, ja sen aion ostaa valmiina. Mikä tahansa kuulemma käy, kunhan siinä ei ole marsipaania. Illan viimeiseksi varaksi muutama pussi sipsejä sekä limua nuorisoa varten. Nyt pitää vielä laskea vieraat, aterimet ja muut astiat, mutta sen teen sitten kun pääsen flunssasta. Vielä kun voisi suunnitella juhlasään suotuisaksi...